INTROITE! publishers


 HOVEDSIDE      BØGER      NYHEDSBREV      BESTILLING      INTROITE     
     

denne side: Bøger - Vi græd uden tårer

LÆS MERE
               

Vi græd uden tårer - Billeder og vidnesbyrd fra gaskamre og krematorier i Auschwitz-Birkenau - Af Gideon Greif


 
Vi græd uden tårer
 
Billeder og vidnesbyrd fra gaskamre og krematorier i
Auschwitz-Birkenau


Af Gideon Greif
Oversat af Tom Havemann
500 sider. Hardback. Illustreret. .
ISBN: 978-87-90820-42-8

Det industrialiserede massemord på Europas jøder, som nazisterne satte i værk i Auschwitz-Birkenau, blev tilrettelagt på en sådan måde, at den afsluttende del af processen – dvs. gasningen af de ofre, der var ankommet til lejren kreaturvogne, og kremeringen af deres lig – i en vis udstrækning blev varetaget af jødiske tvangarbejdere. Disse ”specialarbejdere” blev inddelt i hold, der hver især blev kaldt et Sonderkommando.

Denne bog rummer bl.a. syv interview med nogle af de ganske få overlevende fra disse Sonderkommandoer. Deres fortællinger afdækker de mest uhyggelige og brutale detaljer i udryddelsesprocessens surrealistiske helvede.

Ud over en omfattende indledning, der belyser Sonderkommandoernes historie og placering i Det Tredje Rige, diskuterer bogen også de menneskelige og moralske dilemmaer, de jødiske mænd i Sonderkommandoerne blev stillet overfor – på én gang tvunget til barbari og samtidig med en afhængighed af flere transporter for selv at kunne leve videre bare en dag eller to mere.

Skammen og samvittighedsnaget præger de overlevendes vidneudsagn. Paradokset er, at det uden disse overlevere og deres livsbekræftende vidnesbyrd vil være umuligt at danne sig et billede af, hvad den vestlige civilisation har været – og følgelig stadig er – i stand til.
 

[forrige side] [sidetop]
 

 
 
Vi græd uden tårer
Indhold
Forord 
Uddrag 
Anmeldelser/Udtalelser 
Forfatter  
 
Se stor forside
Se stor bagside
 
LINK
  Wikipedia
 
PRESSE
  Gratis pressefoto

INTROITE publishers